ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 2023-24

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 2023-24

  Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου φέρνει στα σχολεία της πόλης μας το Μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης της Ευρώπης, μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν τον πλανήτη μας!

  Στο πλαίσιο της ενέργειας «Ανακύκλωση στο Σχολείο», το σχολικό έτος 2022-23 ενημέρωσε πάνω από 100.000 μαθητές στην Αττική με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα και ενημέρωσε για την αξία της ανακύκλωσης. Φέτος θέλουμε να ενημερωθούν νέοι μαθητές αλλά και να δούμε πως τα πήγαν οι περσινοί. Να λυθούν απορίες που προέκυψαν και να υπενθυμίσουμε ότι στόχος μας είναι η ανακύκλωση για να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον.

  Η ενημέρωση αφορά διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις στα παιδιά, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Η παρουσίαση διαρκεί περίπου 20 λεπτά και πραγματοποιείται σε group, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των μαθητών μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της δράσης το ΚΠΣ βρίσκεται στον προαύλιο χώρο έτσι ώστε οι μικροί πολίτες να βλέπουν ζωντανά όλες τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες όσων περιγράφονται στην παρουσίαση. Οι διαστάσεις του ΚΠΣ σε πλήρη έκταση είναι περί τα 8 μέτρα σε πλήρη έκταση, πλάτος 2,20 και ύψος 3,26. 

  Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου. Επιπρόσθετα, δίδεται έντυπο υλικό με παιχνίδια ανακύκλωσης καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

  Για δήλωση συμμετοχής και διευκρινήσεις μπορείτε να αποστείλετε στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.