Συμμετοχή στη δράση «Πεζοπορία στον Υμηττό»

Συμμετοχή στη δράση «Πεζοπορία στον Υμηττό»

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:30 προσφέρει χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και τους γονείς τους πρωινές αποδράσεις στο Υμηττό.

Μια δράση ήπιας πεζοπορίας που οργανωμένα επιδιώκει να φέρει κοντά γονείς και μαθητές/τριες στην φύση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα φροντίσουν για την ασφάλεια μας και θα μας ενημερώσουν για τις ομορφιές του Υμηττού, εξειδικευμένοι συνοδοί πεζοπορίας βουνού.

Βάλτε τα αθλητικά σας, πάρτε μαζί σας νερό και κολατσιό, γιατί θα κάνουμε και στάση για πικ-νικ, και ελάτε για μια συναρπαστική περιπέτεια. Παιδιά και γονείς θα έχουν την εμπειρία μιας βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με παιχνίδι μέσα στη φύση.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων ή στους Συλλόγους Γονέων ή στο mail της Σχολικής Επιτροπής: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η Αίτηση Συμμετοχής είναι αναρτημένη στο site της Σχολικής Επιτροπής: https://ase.zografou.gov.gr/

Δηλώστε άμεσα γιατί υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικού Αθλητισμού «Γιορτές Αθλημάτων & Περιβαντολογικής εκπαίδευσης» για τους μαθητές/τριες της όλων των δημοτικών σχολείων. Ανοίξαμε για τους μαθητές/τριες τα κλειστά γήπεδα του Δήμου, όπου καταξιωμένοι ομοσπονδιακοί προπονητές παρουσιάζουν στα παιδιά τα αθλήματα του βόλεϊ, του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου σάλας. Επίσης, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες της Ξιφασκίας και της Τοξοβολίας προπονητές και πρωταθλητές υποστηρίζουν τους μαθητές/τριες να παίξουν και να μάθουν στους χώρους προπόνησης που διαθέτουν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Επιπλέον, έχουμε αναλάβει το κόστος επίσκεψης των παιδιών στο Ολυμπιακό Μουσείο, που είναι ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό μουσείο που αναπαριστά την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα που αγκάλιασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί και θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση αγώνων βόλεϊ και μπάσκετ μεταξύ των σχολείων. Παράλληλα, συνεργαστήκαμε και με την Περιφέρεια στο πρόγραμμα Green City και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικές επισκέψεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση.


ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών Ώρα 10:30

ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  • Άνετα αθλητικά παπούτσια
  • Μικρό σακίδιο
  • Καπέλο και Γυαλιά Ηλίου
  • Αντηλιακό
  • Παγούρι με νερό
  • Ελαφρύ σνακ για τη διαδρομή


ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΝΕΣΑ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ

Η Βανέσα γεννήθηκε στου Ζωγράφου, είναι μητέρα 2 αγοριών και μέλος της πρώτης ελληνικής γυναικείας αποστολής που έφτασε στην κορυφή του Everest.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζωγράφου:  2107773809, 2107700945, ώρες γραφείου 7:00 - 17:00.

Ανακοίνωση -Συμμετοχή στη δράση "Πεζοπορία στον Υμηττό"
Δήλωση Συμμετοχής "Πεζοπορία στον Υμηττό"